Dearmoreringen – dag för dag

Utdrag från dagbok av Birgitta, Kommunikatör, 54 år

“Dag 1 – 3
Upplever teorierna som ”det där vet jag ju redan”, som att komma hem. Fina och kloka beskrivningar av människans psyke, kropp och själ.  Det nya är aha upplevelsen av att sexualiteten inte enbart är genital eller bunden till kärlek för någon eller något, den är hela livsenergin som ger liv år vår varelse. Det är skönt att kliva in i upplevandet och övandet, kroppen svarar an på behandlingen och energier börjar flöda. Känner stark orgastisk energi. Efterhand fylld av kraft och har fullt sjå med att hålla i allt som kommer upp men det sker på ett positivt sätt. Önskningar och längtan, känslor, inspiration och ett fysiskt välbehag börjar ta form. Det känns helt okej att samtidigt gå till arbetet.

Dag 4 – 6
Det är verkligen en upptäcktsresa i vad som fungerar för just mig. Kunskaperna blandas med mitt övande och jag har insett det viktiga med att ha en personlig avsikt för kursen och de dagliga övningarna. Kunskaperna om energifälten och vår inre familj som ett faktiskt fenomen upptar mina tankar, jag inser att jag kan påverka. Kroppen känns smidigare och starkare, den högra och vänstra sidan är mer i balans.
Känner mig uppfylld av energi på ett bra sätt, har märkt av det på arbetet. Arbetskamraterna runt mig verkar uppfatta att jag gör något helande, de utstrålar glädje liksom jag och samarbetet fungerar jättebra. Samma gäller relationerna hemma. Under en övning kommer jag till en punkt där energin byggs upp och upplever då ett hinder att släppa den fri, bearbetar det i kommande sessioner. Drömmer på nätterna om utmaningar som jag lyckas klara av på olika sätt när det gäller förändringar, relationer och beroenden, väldigt symboliskt. Kommer över tröttheten i kroppen som funnits med så länge.

Dag 7 – 9
Jag har börjat längta dagligen till kursen, vill veta mer och öva mer. De indianska lärorna är cirkulära och ändlösa, inte linjära med en definitiv början och ett fastslaget slut, så som vi är vana med. Det är en tanke som ger trygghet och möjligheter. Börjar uppleva ett totalt orgastiskt flöde och släpper kontrollen, kroppen reagerar med kontraktioner – svårt men underbart att ta emot mer av energiflödet. Övar på att hålla kontakt med hela kroppen och den sexuella energin utan kontraktioner. Energin fastnar i pansaret vid bröst och axlar och jag övar mer på att kunna andas i samverkan med energin. Det kommer upp mycket glädje och jag skrattar högt. Känner ett stort behov av ”fysisk frihet” det påverkar hela kroppen och psyket. Har en inre vision av ett moln med mörka prickar, som dammkorn, som frigör sig från kroppen. En av dagarna upplever jag ett hinder att andas ända in i bröstkorgen, som om den redan var fylld av luft. Känner också en fysisk värk i axlarna. Båda upplevelserna lättar efter yoga och övningar.
Jag börjar längta efter fysisk rening, att få in bra näring och rensa ut avfall. Känner inte alls för processad mat och längtar efter frukt, bär och grönsaker. Har en stark dröm en natt av att åka djupt ner i det undermedvetna, att bli kvar där och upptäcka en fantastisk, modern miljö med unga kompetenta och vackra människor. Känner en stark förändring efter en session där vi bearbetar övre delen av kroppen. Får igenom energin i fotsulor, handflator och i tredje ögat. Arbetar också med att identifiera mig utifrån den teorin och filosofin som delges.

Dag 8 – 12
Människans väg och utveckling som kan avläsas på kroppens framsida har gett mig mål att längta efter. Framför allt vill jag bearbeta mitt ego och bli fri. Jag vill kunna gå vidare utan att behöva titta bakåt och möta all framtid med tillförsikt. Jag vill utveckla mina andliga förmågor och blir ännu mer intuitiv. Har energi som strömmar genom hela kroppen, särkilt genom händerna som nästan blir svettiga när jag gör yoga hemma. Under några dagar har min inre vision varit fylld av ting, symboler och väsen, som att vistas i en antikvitetsbutik full av saker där allt talar sitt eget språk när de får uppmärksamhet. Ganska kaotiskt men väldigt lustfyllt. Efterhand har visionerna blivit enklare och renare. En vision väckte upp en oändlig känsla av kärlek, jag var ansikte mot ansikte med en mycket gammal kvinna som hade mörka ögon som gnistrade som en stjärnhimmel.
En av kvällarna före avslutning fick de deltagare vars partners tidigare gått dearmoring bjuda in dem för att göra en ”livmoderöverföring”. En ovanligt vacker ceremoni där båda sammanstrålar med sina energier och en överföring av livmodersenergi ges till mannen för att stärka det kvinnliga, intuitiva och mottagande i mannens energi.
Att tillslut få behandling på hela kroppen, särskilt på ryggen, ansiktet och huvudet kändes underbart. För min del var den sista sessionen jätte härlig och det var underbart att öppna upp hela kroppen. Efteråt kändes det som att vistas i en värld av mjukhet utan tankar, med öppenhet och fylld av välgörande energi. Nästa steg är integrera utvecklingen i vardagen och börja lära sig att konservera energi.”
/Birgitta